Rusya yaptırımları Moskova havaalanlarının kârlarını düşürdü

Moskova havaalanları uçuş yaptırımları yüzünden senede 5 milyar ruble kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 14:33
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, Türkiye ve Mısır’a yapılan populer uçuşlarına gelen yasaklardan dolayı Moskova havaalanları büyük kâr kaybı yaşayacak. İç hatlarının artırılması dahi bu milyarlarca kaybı telafi edemeyecek. Replyua.net’in verdiği bilgilere göre, bu açıklamayı Domodedovo Havaalanı Başkanı Denis Nujdin yaptı. Nujdin’e göre, yaptırımlardan dolayı Domodedovo, Vnokovo ve Şeremetyevo havaalanların kaybı senede beş milyar ruble olacak.

Nujdin, “İç hatlara gelince, onlar hiçbir zaman çok büyük kâr getirmiyorlardı, çünkü Ruslar daha çok demiryollarını tecih ediyor. Fiyatlar düşürülse bile yolcu sayısının çok artacağını sanmiyorum” diye açıkladı.

Domodedovo yöneticisi havaalanları Türkiye’ye ve Mısır’a giden stabil uçuşları kullanan yolcu kitlesini ve Ukrayna’ya yapılan özel uçuşları kaybettiklerini düşünüyor. Sayı olarak tüm yolcuların %20'sine tekabül etmekte olan yolcuların %2'si Ukrayna’ya, %10’u Türkiye'ye %8'i  Mısır’a uçuyordu.

Nujdin. “Artık, hiç bir yeni uçuş yönü arama veya fiyat indirme programları bu problemi çözemez” diye düşündüğünü ifade etti.