Rusya, Uluslararası Denizcilik Örgütü Konseyinden çıkarıldı

Savaş suçlusu, terörist devlet Rusya, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamblesi tarafından kurulan yeni IMO Konseyine yeniden üye seçilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 18:51
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 2024-2025 yılları için Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konseyine yeniden üye seçilemedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamblesi, 2024-2025 için yeni bir IMO Konseyi seçti. Rusya üye seçilmedi. Bu adil kararı memnuniyetle karşılıyorum. Son on yılda hiçbir ülke deniz taşımacılığı özgürlüğünü baltalamak için Rusya kadar çaba göstermedi. Bu önemli adımı attıkları için IMO üyesi devletlere minnettarım" ifadelerini kullandı.

The Assembly of the International Maritime Organization has just elected a new IMO Council for 2024-2025. Russia was not elected. I welcome this just decision. In the last decade, no country has done more to undermine freedom of navigation than Russia. I am grateful to IMO…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 1, 2023

RUSYA, ULUSLARARASI ÖRGÜTLERDEN DIŞLANIYOR

Ekim ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'yı İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçmedi. Ayrıca tarihte ilk kez saldırgan ülke Rusya'nın bir temsilcisi, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanına üye olarak seçilmedi.