Rusya, Ukrayna'ya uçak gönderen Slovakya ve Polonya'ya tehditler savurdu!

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, Slovakya ve Polonya'nın Ukrayna'ya göndereceği MİG-29 savaş uçaklarının etkisiz hale getirileceği yönünde tehditler savurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 16:49
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın, işgalci Rusya karşısında topraklarını savunmasına askeri destek sağlayan ülkelerden Slovakya ve Polonya yeni bir adım daha attı. Can güvenliği tehlikesi yaşayan milyonlarca Ukraynalı sivilin sığındığı Polonya'dan askeri destek açıklaması gelmişti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus savunmasına karşı Ukrayna'ya 4 adet Sovyet yapımı MİG-29 savaş uçağı göndereceğini duyurmuştu.

Ukrayna müttefiki ülke Slovakya ise 13 adet MİG-29 savaş uçağının sevkiyatını yapacaklarını açıkladı. Slovakya Başbakanı Eduard Heger yaptığı açıklamada, “Slovakya hükumeti az önce Ukrayna'ya 13 MiG-29 göndermeyi onayladı! Sözler tutulmalı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, uçaklar dahil daha fazla silah istediğinde ben elimizden geleni yapacağımızı söylemiştim” ifadelerini kullandı.

RUSYA, TELAŞA KAPILDI

Söz konusu Ukrayna'ya destek açıklamalarının ardından Rusya telaşa kapıldı. Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'nın taarruzu için gönderilen MİG-29 savaş uçaklarının imha edileceğini söyledi. Gazetecilere konuşan Peskov, "Tüm bu teçhizat imha edilecek" diyerek Slovakya ve Polonya'yı tehdit etti. Peskov, "Böylece tüm bu ülkeler, eski gereksiz ekipmanların elden çıkarılmasıyla uğraşıyor gibi geliyor" şeklinde ima dolu ifadeler kullandı.

Diğer yandan 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna'nın ana karasına yönelik tam kapsamlı işgal saldırısı başlatan Rusya, Batı ülkelerini doğrudan savaşa girmekle suçluyor.