Rusya, ölü askerlerin bedenlerini saklamak için yeni merkezler inşa ediyor!

Ukrayna’daki savaşta her gün yüzlerce askerini kaybeden Rusya, askerlerin bedenlerini muhafaza etmek için yeni merkezler inşa ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 16:11
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta büyük kayıplar veren Rusya’da, çatışmalarda ölen Rus askerlerinin cansız bedenlerini saklamak amacıyla büyük kompleksler inşa etmeyi planlandığı öğrenildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kursk ve Rostov-na-Donu’da Ruslar, Ukrayna'da ölen askerlerin cesetlerini sınıflandırmak, analiz etmek ve depolamak için büyük ölçekli kompleksler inşa ediyor." denildi.

Açıklamaya göre, her bir kompleks 4 bin metrekare alana sahip olacak. Komplekslere; cansız bedenler üzerinde adli işlemlerin yürütüleceği merkezler, soğutma odaları, tabutlu ve diğer cenaze malzemelerin saklandığı depolar ve yas salonu dahil olacak.

PUTİN REJİMİ, ORDUSUNU ÖLÜME GÖNDERİYOR

Rusya’nın artık savaştaki can kayıplarının gerçek sayılarını gizleyemediği belirtilen açıklamada, "Rusya’da söz konusu komplekslerin inşa edilmesi, Putin rejiminin işgalci ordusunu doğrudan ölüme gönderdiğini ancak ortaya çıkan ölü sayısıyla baş edemediğini teyit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

RUS ORDUSUNUN CAN KAYBI 207 BİNİ AŞTI

 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada, 24 Şubat 2022 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında işgalci Rus ordusunun Ukrayna’da 207 bin 910 askerini kaybettiğini bildirdi.