Rusya’nın Rostov kentinde askeri üniformaların saklandığı depoda yangın çıktı

Rusya'da Putin rejimine karşı gizli faaliyet gösteren direniş hareketi, Rus ordusu için askeri üniforma üreten bir depoda çıkan yangını üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 15:24
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın Rostov-na-Donu kentinde dün akşam saatlerinde bir depoda büyük bir yangın meydana geldi. Rus propaganda haber ajansları paletlerin yandığını iddia ederken, Rusya'da Putin rejimine karşı faaliyet gösteren gizli direniş hareketi yangında büyük miktarda kışlık askeri üniformanın yok edildiğini bildirdi.

Rus propaganda haber ajansları, Rostov-na-Donu’da dün akşam saatlerinde bir deponun açık alanında paletlerin alev aldığını ileri sürerek; 500 metrekare alana yayılan yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğünü belirtti.

Rusya’nın Rostov kentinde askeri üniformaların saklandığı depoda yangın çıktıhttps://t.co/jSCwUdh5wc pic.twitter.com/QixWEFf5td

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 3, 2023

Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde bile yangının binaların içinde çıktığı görülüyor.

KIŞLIK ASKERİ ÜNİFORMA STOĞU İMHA EDİLDİ

Öte yandan Rusya'da Putin rejimine karşı faaliyet gösteren "Skrepaç" adlı direniş hareketi, alev alan depoda paletlerin değil kışlık askeri üniformaların yandığını bildirdi.

Direniş hareketinden yapılan açıklamada, Rus ordusu için hazırlanan çok sayıda kışlık üniformanın imha edildiği belirtilerek, “Savaş için hazırlanan her şey alev alacak... Devamı gelecek!” ifadelerine yer verildi.