Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirlerinde sert düşüş!

Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde bulunan Rusya'nın petrol ve doğal gaz ihracat gelirleri düşmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 01:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 01:28
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna topraklarının tamamına karşı işgal girişimi ve saldırılara başladı. Putin Rusyası'nın başlattığı savaşla beraber dünya ülkelerinden Kremlin'e sert yaptırım kararları gelmeye başladı. Bu kapsamda, Rusya'nın petrol ve doğal gaz ihracat gelirleri düşmeye devam ediyor. 

Rusya Maliye Bakanlığı, mayıs ayındaki petrol ve doğal gaz ihracat gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 azalarak 570.7 milyar rubleye (yaklaşık 7 milyar dolar) düştüğünü bildirdi.

RUSYA BÜTÇESİNDE 3.3 TRİLYON RUBLE AÇIK VAR! 

Ayrıca yapılan açıklamada, haziran ayında beklenen petrol ve doğal gaz ihracatından 44 milyar ruble daha az gelir elde edileceği belirtildi. Rusya'nın mayıs ayındaki petrol ve doğal gaz ihracat gelirlerinin nisan ayına göre de yüzde 12 azaldığı da aktarıldı. İşgalci Rusya'nın bütçesi geçen yıl yaptırımların etkisiyle 3.3 trilyon ruble açık vermişti.

Rusya Maliye Bakanlığı ise bütçe açığını kapatmak için rezervlerinden Çin para birimi yuan ve altın satışı gerçekleştirmişti.