“Rusya’nın komşularına yönelik saldırgan politikası KEİ’yi çıkmaza soktu”

Zirveye katılan Ukrayna heyetinin başkanlığını Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Ukrayna Daimi Heyeti Başkanı Refat Çubarov yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 10:39
https://www.qha.com.tr/

İstabul'da 16 Mayıs’ta Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) 25. yıldönümü nedeniyle  Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) üye devletlerinin meclis başkanları zirvesi yapıldı.

 "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 25. Yıldönümü: Meclis Başkanları Zirvesi"nde Ukrayna heyetinin başkanlığını, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili, KEİPA Ukrayna Daimi Delegasyonu Başkanı Refat Çubarov yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, konuşmasında KEİPA'nın parlamenter işbirliğinin geliştirilmesi için bir platform olarak önemli rol oynadığını kaydeden Çubarov, Parlamenter Asamblesi'nin 25 yıllık faaliyetlerini özetleyerek, Ukrayna'nın KEİ ve KEİPA'nın kuruluş hedefleri ve ideallerini koşulsuz şartsız desteklediğini ve her alanda Karadeniz bölgesinde işbirliğinin gelişmesine ve onu barış, istikrar ve refah bölgesine dönüşmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.

170589

Aynı zamanda, KEİPA’daki Ukrayna Daimi Delegasyonu Başkanı, Rusya Federasyonu'nun komşu ülkelere yönelik saldırgan politikasının KEİ’yi bir çıkmaza soktuğunu ve daha fazla gelişmesini sorunlu hale getirdiğini vurguladı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği ilkelerinden biri olan “Üye ülkeler arasında karşılıklı saygı ve güven, diyalog ve işbirliğini güçlendirmek için dostluk ve iyi komşuluk ruhu içinde hareket etmek” ilkesini hatırlatan Çubarov, bölgedeki ülkelerin ve halkların geleceğinin, KEİ üye ülkelerinin barış içinde bir arada yaşama ve iyi komşuluk, toprak bütünlüğü ve egemenliğinin temel ilkelerine saygı gösterilmesine bağlı oludğunu vurguladı.

Konuşmasında Çubarov, uluslararası ortaklara, Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırlar içindeki egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması ve yeniden tesis edilmesi konusunda sergiledikleri net tutum için teşekkür etti.