Rusya endişeli: Belgorod bölgesinde OHAL ilan edildi

Ukrayna'nın 6 Ağustos 2024 tarihinde Kursk bölgesine yönelik olarak başlattığı sınır ötesi operasyonun ardından Rusya'nın Belgorod bölgesinde OHAL ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 14:03
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerî birliklerin 6 Ağustos 2024 tarihinde başlattığı sınır ötesi operasyon kapsamında Rusya'nın Belgorod bölgesi kırmızı alarma geçti. Ukrayna'nın doğusundaki Sumı (Sumy), Harkiv (Kharkiv) ve Lugansk (Luhansk) kentlerine komşu olan Belgorod'da olağan üstü hal (OHAL) ilan edildi.

Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov, 14 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna birliklerinin beklenmedik sınır ötesi operasyonu nedeniyle bölgede gergin ve zor bir durum olduğunu belirterek, bölgede OHAL ilan edildiğini duyurdu. 

24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya'nın topyekûn saldırıları kritik altyapı tesislerinin zarar görmesine ve sivillerin ölümüne neden oluyor. 

KURSK SINIR ÖTESİ OPERASYONU NASIL BAŞLADI?

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen 6 Ağustos 2024 tarihli beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu." şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

UKRAYNA SINIR ÖTESİ OPERSYONU DOĞRULADI

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), 13 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesinde sınır ötesi operasyon düzenlendiğini ilk kez doğruladı. Bu kapsamda Başkomutan Sırskıy bugün itibarıyla Rusya'da 74 yerleşim yerinin Ukrayna kontrolünde olduğunu bildirdi.