Rusya'dan Türkiye'ye tehdit: İstanbul ve Çanakkale'yi vuracağız!

Rusya devlet televizyon kanalındaki açık oturumda yine Türkiye Cumhuriyeti hedef alındı. Rus propagandacı Olga Skabeyeva'nın programında bir Rusya Devlet Duması üyesi, Ukrayna'nın ardından yeni hedefin Türkiye olduğunu söyledi ve "Önce Ukrayna'daki işimizi bitirelim sonra İstanbul ve Çanakkale boğazlarını vuracağız" tehdidini savurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 23:11
https://www.qha.com.tr/

Kremlin'in propaganda kanalı, Rusya'nın devlet televizyonu Rossiya-1'de sunucusu Olga Skabeyeva'nın açık oturum programında yine Türkiye hedef alındı. Rusya'da sık sık şovenist çıkışların yer aldığı açık oturum programında, bu kez Türkiye'nin İstanbul ve Çanakkale boğazları vurulmakla tehdit edildi. 

20 Temmuz 2023 tarihindeki programda konuşan Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkan Yardımcısı, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması üyesi Pyotr Tolstoy, Türkiye hakkında skandal cümleler kullandı ve Türk boğazlarını vurmakla tehdit etti.

"ÖNCE UKRAYNA'YI BİTİRELİM SONRA İSTANBUL VE ÇANAKKALE BOĞAZLARINI VURURUZ!"

Karadeniz üzerindeki hakimiyetin Rus ordusunun elinde olması gerektiğini vurgulayan Tolstoy, Rus propagandacı Skabeyeva'nın, "Türkiye ile savaşmaya hazır mıyız? Erdoğan, Karadeniz üzerinde hakimiyet iddiasında bulunuyor?" sorusuna, "İlk önce Ukrayna'daki işimizi bitirelim, daha sonra istediğimiz kadar İstanbul ve Çanakkale boğazlarını vuracağız" sözleriyle cevap verdi.

Rus televizyonlarında sık sık Rus şovenistler, tarafından Türkiye'nin toprak bütünlüğü hedef alınıyor ve Türkiye ile savaş çığırtkanlığı yapılıyor.

Rusya'dan Türkiye'ye tehdit: İstanbul ve Çanakkale'yi vuracağız!https://t.co/Jq43POrDfh pic.twitter.com/8bkHC9KHqs

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 21, 2023