Rusya'dan sansür hamlesi: VPN yasağına sıkılaştırma geliyor!

İşgalci Rusya, Ukrayna'daki ağır askeri kayıpları ve savaş suçlarını örtbas etmek için ülke içinde VPN uygulamasına getirilen yasağı daha sıkı denetlemeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 21:08
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığı raporda; Rusya’nın vatandaşlarına yönelik uyguladığı sansür politikalarında yeni bir adım atıldığını duyurdu. Raporda, Rusya’nın vatandaşlarının kullandığı sanal özel ağlara (VPN) erişimi sınırlayarak sansürü sıkılaştırmaya çalıştığı açıklandı. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Kremlin'in, Rus vatandaşlarını objektif uluslararası haber kaynaklarına erişimden mahrum etmek istediğinin altını çizdi.

RUSYA'DAN YENİ SANSÜR HAMLESİ!

Rusya, VPN uygulamasını 2017’den beri yasaklamış olsa da Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, bu uygulamanın Rusya’da çok popüler olduğunu dile getirdi. VPN'in, Rus vatandaşlarının Ukrayna'daki savaşla ilgili bilgilere ve tarafsız uluslararası haber kaynaklarına erişmesine olanak tanıdığına dikkat çekildi.

VPN, RUSYA'NIN EN BÜYÜK ZAYIFLIKLARINDAN BİRİ!

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, “VPN'ler, Rus devletinin yerel veriler üzerinde kapsamlı kontrol kurma çabalarındaki tartışmasız en büyük zayıflığı temsil ediyor. Artan teknik arızalara ek olarak Rus devleti, güya vatandaşları korkutmak, VPN'lerden kaçınmaya çalışmak ve insanların kişisel bilgilerini riske attıklarını iddia etmek için bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası başlattı" açıklamasını yaptı.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 10 August 2023. Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/lNs9SRnaOE ???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/fEx1vfY2FC

— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) August 10, 2023

RUSYA’DAKİ BASIN KURULUŞLARINA SANSÜR: SADECE RESMİ KAYNAKLAR!   

Rusya’da medyayı denetleme kurumu olan Roskomnadzor, 24 Şubat 2022’de medya kuruluşlarına baskı kurmuş ve Ukrayna'daki işgal girişimi hakkında sadece "resmi kaynaklardan" sağlanan bilgileri kullanması talimatını vermişti. Rusya'da, bu talimata aykırı davranan basın kuruluşlarının internet siteleri engelleniyor ve ağır para cezaları veriliyor.