Rusya’da çalışabilecek Türk şirketlerin listesi hazırlandı

Listenin resmi olarak açıklanması daha sonra gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 10:51
https://www.qha.com.tr/

Rusya yönetimi, Türkiye’ye yaptırımlar uygulandıktan sonra ülkede çalışabilecek Türk şirketlerin listesini hazırladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Gorodets, listenin resmi bir şekilde açıklanmasının daha sonra gerçekleştirileceğini bildirdi.

İsmi açıklanmayan Rusya’nın üst düzey bir yetkilisine atıfta bulunan Rus kommersant.ru haber sitesi, söz konusu ‘beyaz listede’ Enka, IC İçtaş, Renaissance Construction, Ant Yapı, Mede ve Odak Grup şirketlerinin yer aldığını yazdı. Bahse konu olan üst düzey yetkili, Rusya’da çalışmaya devam edebilecek Türk şirketlerinin sadece Moskova’da değil Rusya’nın başka bölgelerinde de faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Söz konusu şirketlerinin çoğunun devlet siparişlerini yerine getirdiğini kaydeden Rus sitesi, Enka şirketinin Rusya Devlet Duması binasının rekonstrüksiyonunu yaptığını, Renaissance Construction şirketinin St. Petersburg’daki Gazprom’un ofis binasını inşa ettiğini, Odak Group şirketinin ise Kazan’daki caminin inşaat işlerini yaptığını hatırlattı.

İsmi açıklanmayan Rusya'nın bir başka üst düzey yetkilisi ise Rusya’nın Türk şirketlerinden birden vazgeçemediğini ancak gelecekte onlar ile bir daha sözleşme imzalamayacağını ileri sürdü.