Rusya, cephedeki kaybı sözleşmeli askerlerle kapatmaya çalışıyor!

İşgalci Rus ordusuna 2023 yılı içerisinde katılan yeni sözleşmeli asker sayısının 410 bini aştığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 21:42
https://www.qha.com.tr/

Şu ana kadar orduya, kaçak işçileri, savaş suçlusu paralı askerleri, hapishane kaçkınlarını, işgal ettiği topraklardaki kendi vatandaşı olmayan erkekleri ve yüz binlerce vatandaşını zor kullanarak cepheye süren Putin Rusyası, Ukrayna karşısındaki kayıplarını telafi etmeye çalışıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıları sonrasında cephede devam eden personel eksiği nedeniyle orduya sözleşmeli asker alımı artarak devam ediyor.

2023 YILI SÖZLEŞMELİ ASKER SAYISI 410 BİNİ GEÇTİ 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev tarafından yapılan açıklamada, Rusya'da 2023 yılı henüz tamamlanmadan yıl içinde Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayarak orduya katılan sözleşmeli askerlerin sayısının 410 bini geçtiği kaydedildi. Medvedev'in sözlerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı bilinmese de işgalcilerin cepheye asker ve teçhizat sevk etmeye başladığı biliniyor.

ASKERLERİN TEK SORUNU SAYI DEĞİL

Diğer yandan, Dmitriy Medvedev yaptığı açıklamada ayrıca muharebe hattındaki durumun izin vermesi halinde sözleşmeli askerî personelin eğitim süresinin uzatılabileceğini de ifade etti.