Rüşvet skandalına karışan Rus komutana ödül gibi ceza: Rütbesi kaldı sadece para cezası kesildi!

Rus Hava Kuvvetlerine bağlı 4. Hava Savunma Tümeni'nin eski komutanı Dmitri Belyatski'nin, bir rüşvet skandalına karışması nedeniyle iki buçuk milyon ruble para cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 16:37
https://www.qha.com.tr/

Rusya'da üst düzey askeri komuta kademesi, rüşvet skandalıyla çalkalandı. Rusya propaganda basını, Rus Hava Kuvvetlerine bağlı 4. Hava Savunma Tümeni eski komutanı Dmitri Belyatski'nin gündemdeki bir rüşvet skandalına adının karıştığını açıkladı. Eski Rus komutana, bu kapsamda iki buçuk milyon ruble para cezası verildi. Ancak Rus yargısı, Belyatski’ye sadece para cezası vermekle yetindi. Belyatski, herhangi bir hapis cezası almazken; Tümgeneral rütbesini ve kendisine verilen çok sayıda ödülü de korudu. Ayrıca, orduya geri dönebilme ihtimalinin de olduğu kaydedildi.

Rusya'da resmi olarak Dmitri Belyatski'nin davasıyla ilgili hiçbir bilgi açıklanmadı. Kaynakların Rus propaganda basınına verdiği bilgiye göre, 235. Garnizon Askeri Mahkemesi Belyatski’nin ceza davasını adli soruşturma yapmadan özel bir şekilde değerlendirdi.

İKİ GENERAL RÜŞVET SKANDALINA KARIŞTI!

2023 yılının eylül ayında, Rusya Hava Kuvvetlerinden iki general, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı. Bunlardan birisi olan Tümgeneral Konstantin Ogienko, şehrin doğrudan savunmasından sorumlu olan 1. Özel Hava ve Füze Savunma Ordusu'nun komutanıydı ve ikincisi de Dmitry Belyatski'ydi. Belyatski, ordunun hava savunma bölümünü komuta ediyordu.

Habere göre; iddianamede generallerin 30 milyon ruble rüşvet almayı kabul ettiği ancak yalnızca yarım milyon ruble alabildikleri belirtiliyor.