Ruslar turizmin dengesini bozdu: Otel paralarını ödeyemiyorlar!

Türkiye'deki bir banka, Birleşik Krallık merkezli bir basın servisine verdiği bilgide Rus turistlerin konaklama ve çeşitli ihtiyaçları ödeme konusunda sorun yarattığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 12:29
https://www.qha.com.tr/

Her sene tatil yapmak amacıyla Türkiye'nin güney bölgesine gelen Rus turistler, Batı ülkelerinin ekonomik yaptırımları nedeniyle ülkedeki otel ücretini ödeyemiyor. Türkiye'de konaklama konusunda uzun bir süredir sorun haline gelen Rusların turizm kafilesi bu sefer de ekonomik kazancın dengesini değiştiriyor.

RUS TURİSTLER ÖDEME YAPAMIYOR

Vladimir Putin yönetimindeki Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişimi nedeniyle Avrupa ülkelerinin ekonomik yaptırımları kapsamında SWIFT'ten (Dünya Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Topluluğu) çıkarıldı. Türkiye'deki Rus turistler ise ülkelerinin söz konusu sistemden çıkarılması nedeniyle ülkelerinden para akışı sağlayamıyor. 

The Moscow Times gazetesinin gündeme getirdiği habere göre, Türkiye'nin başkenti Ankara'da ismi verilmeyen bir banka, Birleşik Krallık merkezli bir basın servisine, Rus turistlerin Türkiye'deki turistik hizmetleri ödemekte zorluklar yaşamaya başladığını belirtti. Kaynak, "Bilinen yaptırımlar nedeniyle sistemlerimizde ödeme yapılamıyor, turistler alışveriş ya da hizmet ödemesi yapamıyor." dedi. 

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov turistlerin bulunduğu durumu ve ödeme transferlerinin yapılamadığını kabul etti. Türkiye'den bir başka kaynak ise otellerde Rus turistlerin ödemelerini yapamadığını ya da çok geç yatırdığını ifade etti.