Rus yetkililerden skandal itiraf: Hava savunma sistemleri başarısız

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartapolov, ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan St. Petersburg'ta İHA'ların, Ukrayna'ya karşılık veremeyecek kadar başarısız olduğunu itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 15:17
https://www.qha.com.tr/

Dünyanın en güçlü ordusuna sahip olduğunu iddia eden Rusya, hava savunma sistemlerindeki başarısızlığını itiraf etti. Rusya Federasyonu Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rusya'nın en önemli ikinci şehri St. Petersburg'un Ukrayna'nın karşı saldırılarına karşılık veremeyeceğini söyledi.

KARTAPOLOV'DAN İTİRAF

St. Petersburg'un tarihî ve stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Kartpolov, şehrin hava savunma sistemiyle korunmasının imkansız olduğunu vurguladı. Defence Blog'un haberine göre Kartapolov, “St. Petersburg bizim için ikinci başkent statüsündedir; Başkanımızın küçük bir vatanı. Özetle şehir Rusya için büyük bir önem taşıyor. Ancak bunu ‘geçilemez bir hava savunma kalkanı’ ile kapatmak şu anda imkansız.” ifadelerine yer verdi.

Rusya, Ukrayna'nın bin kilometre yüksekliğe kadar çıkabilen yeni kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) yaptığı savunma saldırıları karşısında başarısız kaldı. Kartapolov, ordudaki maddi eksikliğe dikkat çekerek, Rus şirketlerinin hava savunma sistemlerini bağımsız olarak tedarik etme girişiminde bulunmaları için çağrıda bulunmuştu. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı başlatan Rusya, İran'dan satın aldığı kamikaze İHA'ları, sivilleri katletmek için kullanıyor.