Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları açılış törenine katılması yasaklandı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 19 Mart’ta yaptığı açıklamada, Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları'nın açılış törenindeki geleneksel geçit törenine katılmalarına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 15:31
https://www.qha.com.tr/

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 19 Mart’ta İsviçre'nin Lozan kentindeki Olimpiyat Evi'nde IOC yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. IOC yaptığı açıklamada, Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları'nın açılış törenindeki geleneksel geçit törenine katılmalarına izin verilmeyeceğini duyurdu. 26 Temmuz’da açılışı gerçekleşecek Paris Oyunları'na Rusya pasaportu taşıyan 36, Belarus pasaportu taşıyan 22 tarafsız sporcunun katılması bekleniyor. 11 Ağustos'taki kapanış törenine katılmasına izin verilip verilmeyeceğine ise daha sonraki bir aşamada karar verilecek.

IOC, RUS VE BELARUSLU SPORCULAR İÇİN PROSEDÜR HAZIRLADI

IOC, olimpiyatlarda tarafsız olarak yarışması onaylanan Rusya ve Belarus’tan gelen sporcuların yalnızca "etkinliği deneyimleme" şansına sahip olacağını, muhtemelen nehrin yanından izleyeceğini söyledi. IOC tarafından Rus ve Belaruslu sporculara tarafsız statü verilmesi için bir inceleme prosedürü hazırlandı. Prosedür, Ukrayna'nın işgalini alenen desteklememiş olmaları, askeri veya devlet güvenlik teşkilatlarıyla bağlantılı olmamaları da dahil olmak üzere bazı şartları içeriyor.