Rus sporculara “Rusya sembolleri” uyarısı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Kış Olimpiyat Oyunları’na katılacak Rusyalı sporculara Rusya bayrağı, arması, amblem ve sembollerinin kamuya açık şekilde sergilenmesinden kaçınma uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 14:55
https://www.qha.com.tr/

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunlarına katılacak Rusyalı sporcular ve onlara eşlik eden personel için davranış kurallarını açıkladı. Söz konusu kurallar, Kış Olimpiyat Oyunları’na katılacak Rusyalıların ulusal bayrağı, arması, amblem ve sembollerinin kamuya açık şekilde sergilenmesinden kaçınma uyarısını içeriyor.   Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin kurallarında, “Ulusal bayrak, arma, ulusal amblem ve semboller, Rusya Olimpiyat Komitesi logosu kullanılarak her türlü kamuya açık etkinlik, sosyal ağlarda iletişimden kaçınılmalı” ifadelerine yer verildi.   Bununla birlikte Rusyalı sporculara ve onlara eşlik eden personele, olimpiyat köyünde kendi odalarında ve kapalı odalarda Rusya bayrağı asmasına izin verildi. Resmi olmayan olimpiyat tesislerinde Rusya sembollerinin yerleştirilmesi ise ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından ilgili onay verilmesinden sonra mümkün olduğu belirtildi.   Ayrıca ulusal sembollerinin bulunduğu Rusyalı sporcuların formasının olimpiyat tesislerinde satışları yasaklandı. 

165122

Rusyalı sporcuların alternatif ödül törenlerine katılımı yasaklandı.   Daha önce Rusya Olimpiyat Komitesi, Şubat ayında Güney Kore’nin Pyeongchang şehrinde başlayacak Kış Olimpiyat Oyunlarına 169 Rus sporcunun katılacağı iddia edildi. Rus sporcular Olimpiyat bayrağı altında etkinliğe katılacak.   Bilindiği gibi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Soçi'de yaşanan doping olayları nedeniyle Rusya'yı 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyatları'ndan men etmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, doping testleri temiz çıkan atletlerin "Rusya'dan katılan olimpik atlet" unvanıyla organizasyona katılabileceğini bildirmişti.    Rusya’nın Kış Olimpiyatları’ndan men edilmesinin yanı sıra, çok sayda Rus sporcu hakkında ömür boyu men cezası verildi.