Rus sözcüden Erdoğan’la ilgili soruya küstah cevap

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Erdoğan'ın "Karadeniz adeta bir Rus gölü haline dönüştü" sözlerini değerlendirirken "Ben doktor değilim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 09:29
https://www.qha.com.tr/

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'in Rus gölüne dönüştüğü yönündeki sözlerini değerlendirirken, "Ben doktor değilim" diyerek cevap verdi.

Tass Ajansı'nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, dün, 12 Mayıs günü düzenlediği haftalık basın toplantısında bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Karadeniz adeta bir Rus gölü haline dönüştü" sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine "Ben doktor değilim" diye karşılık verdi.

Zaharova, 24 Kasım'da Suriye sınırında Türk jetleri tarafından vurulan Rus Su-24 savaş uçağı pilotlarından Oleg Peşkov'un ölümünden sorumlu faillerin bulunması için Türkiye'nin gerekli tüm adımları atarak pilotun ölümünden sorumlu olanları bulması ve onlardan hesap sorması gerektiğini söyledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rus pilotun katili olduğundan şüphelenilen Alparslan Çelik hakkında takipsizlik kararı vermesinin kafalarda birçok soru işareti bıraktığını ifade eden Dışişleri sözcüsü, "Türk yargı organının kasıtlı olarak, bu suça ortak olduğunu herkese itiraf eden bir şahsın üzerinden sorumluluğu kaldırma çabası içinde olduğu görülüyor" diye açıklama yaptı.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları konferansındaki konuşmasında, "Karadeniz'de güvenlik anlayışı temelinde tekrar bir istikrar havzası oluşturmamız gerekiyor. Karadeniz adeta Rusya'nın bir gölü haline dönüştü" demişti.