Rus ordusundaki yolsuzluk tutuklamaları devam edecek

Birleşik Krallık istihbaratı, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı yetkililere yönelik yolsuzluk nedeniyle gerçekleştirilen tutuklamaların artacağını öngörüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 13:17
https://www.qha.com.tr/

Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerine yönelik olarak başlatılan yolsuzluk tutuklamaları gündemde sıcaklığını korurken, Birleşik Krallık istihbaratı, benzer suçlarından dolayı soruşturma ve kovuşturmaların devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Ukrinform haber ajansının gündeme taşıdığı söz konusu kanaat, İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya platformlarından elde edilen verilere dayanarak oluştu.

Birleşik Krallık istihbaratı “Yolsuzluk Rus Savunma Bakanlığında derin bir şekilde yerleşmiş durumda ve muhtemelen daha fazla tutuklama yapılacak” görüşünü paylaştı.

RUS ORDUSUNDA RÜŞVET SKANDALI BÜYÜYOR

22 Mayıs'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimi sürecinde Rusya'nın yaşadığı askerî aksaklıkları eleştiren ve geçen yıl Temmuz ayında görevden alınan Tümgeneral Ivan Popov, "geniş çaplı dolandırıcılık" suçlamasıyla askerî mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Rusya'daki 235. Garnizon Askeri Mahkemesinin basın servisi tarafından 23 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetleri Ana İletişim Müdürlüğü Başkanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vadim Şamarin'in, bir rüşvet davası kapsamında tutuklandığı bildirilmişti.

Korgeneral Şamarin'in tutuklanmasından bir ay önce ise, Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov ve Savunma Bakanlığı Ana Personel Dairesi Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Her ikisi de özellikle büyük ölçekte rüşvet almakla suçlanıyor. Yuri Kuznetsov toplam 30.5 milyon ruble rüşvet almakla suçlanırken, Timur Ivanov ise bin 185 milyar ruble almakla suçlanıyor.