Rus muhabir Ukrayna'dan sınır dışı edildi

Ukrayna Güvenlik Servisi Dnepropetvsk Ofisinin aldığı kararla Darya Grigoryeva’nın Ukrayna'ya beş senelik girişi yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 14:55
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, Rusya devlet televizyon kanalı muhabirini sınır dışı etti.

Ukrayna’dan sınır dışı edilen Rus muhabir Darya Grigoryeva, “Rossiya 24” televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna pasaport kontrolünde gözaltına alındıktan sonra bir odaya götürüldüğünü ve orada sınır dışı edildiğine dair bir belge verildiğini anlattı.

Ukrayna Güvenlik Servisi Dnepropetvsk Ofisi'nin aldığı kararıyla Darya Grigoryeva’nın Ukrayna'ya beş senelik girişi yasaklandı.

Daha önce, Sınır Tanımayan Gazeteciler sivil toplum kuruluşu, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan olaylardan kısmen Rus medya kuruluşlarının da sorumlu olduğunu kaydetmişti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire, Fransa’da düzenlenen “Ukrayna. Demokrasi için perspektifleri ne?” adlı konferansta yaptığı konuşmada, “Rus medya kuruluşları silah olarak kullanılıyor. Rus medya kuruluşları Ukrayna’nın doğusunda meydana gelen olaylardan kısmen sorumlu” diye kaydetmişti.

Rusya'nın, medya unsurunu propaganda ve karşı propaganda amacıyla hayli yoğun bir şekilde kullandığı biliniyor.