Romanya tekrar milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA sipariş verdi

Romanya bir kez daha milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA sipariş sözleşmesi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 11:09
https://www.qha.com.tr/

Romanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkenin, Türk savunma sanayii firması Baykar Teknoloji şirketi ile tekrar Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) tedariki için 321 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığı bildirildi. Bakanlık ayrca, "Satın alınacak İHA sistemleri, Romanya Kara Kuvvetleri için tasarlanacak. Her bir sistem hedef angajman kabiliyetine sahip altı hava platformu (toplam 18 insansız hava aracı) içermektedir. Program aynı zamanda başlangıç lojistik destek paketi, gerekli eğitim ve teçhizatın satın alınmasını da içeriyor" ifadeleri kullanıldı.

ROMANYA’NIN BAYRAKTAR TB2 TEDARİKİ DOĞRULANDI

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar konuyla ilgili yaptığı açıklamda, "Uzun yılları aşan dostluğumuz ve karşılıklı güvene dayalı güçlü bağlarımız bulunan Romanya, yüksek teknolojiye sahip BayraktarTB2 SİHA’yı envanterine alan ülkeler arasına katıldı" ifadelerini kullandı.

TB2’LERİ KULLANAN İKİNCİ AB ÜLKESİ: ROMANYA

Türk insansız hava araçlarının, Romanya Hava Kuvvetlerinin 93. Hava Üssü’nü işlettiği Temeşvar’a teslim edileceği bildirildi. Teslim alındığında Romanya, Polonya’dan sonra TB2’leri kullanan ikinci AB ülkesi ve Türkiye’ye sipariş veren üçüncü Avrupalı NATO üyesi ülke olacak.