Putin ve Rus gizli servisine ait bilgiler basına sızdı!

Rus muhalif iş adamı Mikhail Khodorkovskiy'in başlattığı bir proje olan "The Dossier Center" adlı Rusya'nın sır gibi sakladığı bilgiler basına sızdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 12:42
https://www.qha.com.tr/

Rus muhalif iş adamı Mikhail Khodorkovskiy'in başlattığı bir proje olan "The Dossier Center" adlı Rusya'nın sır gibi sakladığı bilgileri içeren bilgiler sızdırıldı. ABD'nin haftalık haber dergisi Newsweek'in 2 Ekim 2023 tarihinde aktardığı sızdırılan bilgilerde, Putin ve Rus Gizli Servisinin adreslerinin olduğu bildirildi.

KESİNTİYE MARUZ KALMAMASI GEREKEN MÜLKLER

Dergi, Rus muhalif Khodorkovskiy tarafından oluşturulan araştırmacı bir ekibinin, Moskova Belediyesinin internet sitesinde yayınlanan 'Özel Grup' başlıklı 434 sayfalık belgede listelenen adreslerde bir tuhaflık fark ettiğini kaydetti. Söz konusu belgede "kesintiye maruz kalmaması gereken mülklerin" listelendiği belirtildi.

RUSYA DIŞ İSTİHBARAT TEŞKİLATINA BAĞLI BİNALAR

Ayrıca Khodorkovskiy'in elde ettiği belgelerde bir dizi çok gizli hükumet tesisi, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Ana Müdürlüğü subayları ve Putin'in gizli servisine ait evler ve bir mühimmat deposunun yer aldığı kaydedildi. Listede ayrıca, Rusya Dış İstihbarat Teşkilatına bağlı, bakanlık çalışanlarının yaşadığı ya da özel operasyonların yürütülmesi için kullanılan iki dairenin ayrıntılarının olduğu aktarıldı.

KORUNAN BİR DOĞAL ALAN

Khodorkovskiy'in ekibi, bu tür ayrıntıların kanunen devlet sırrı olarak kabul edildiğini bildirdi. Bu tür tesis ve binaların en yoğun olduğu yerin Moskova'nın kuzeybatısındaki Serebryany Bor bölgesi olduğu belirtildi. Araştırma projesine göre burası, Moskova'nın Khoroşevo-Mnevniki bölgesinde korunan bir doğal alanı olduğu ve bu bölgede zengin Rusların oturduğu kaydedildi.

ASKERİ BİRLİK 28178

Ayrıca elde ettikleri 434 sayfalık belgede bölgedeki hangi binaların istihbarat veya karşı istihbaratla bağlantılı olduğunun kaydedildiğini bildirdi. Moskova'daki Leningradsky Bulvarı'nda istihbarat görevlileri tarafından kullanılan küçük bir bina, belgede "askeri birlik 28178" olarak listeleniyor.

Rus muhalif Khodorkovskiy bu belgelerin Rusya Dış İstihbarat Servisi ile bağlantılı olduğunun altını çiziyor.