Putin'in savaş karşıtı rakibi başkanlık seçiminden men edildi

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 17 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimlerine aday olan savaş karşıtı Boris Nadezhdin'in adaylığını düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 15:12
https://www.qha.com.tr/

Rusya, 17 Mart 2024 tarihinde başkanlık seçimleri için sandık başına gidecek. Adaylarını belirleyen Rusya, seçimlerde değişikliğe gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olan savaş karşıtı Boris Nadezhdin başkanlık seçimlerinden men edildi.

RUSYA MERKEZ SEÇİM KOMİSYONU BAŞKAN ADAYI NADEZHDİN'İN ADAYLIĞINI VETO ETTİ

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, muhalif başkan adayı Nadezhdin'in gelecek ay yapılacak olan seçimlere katılmasına yasak getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Nadezhdin, "Merkez Seçim Komisyonu temsilcilerinin tavsiyelerine katılmıyorum. Rusya genelinde 200 binden fazla imza topladım. Toplama işlemini açık ve dürüst bir şekilde gerçekleştirdik; genel merkezimizdeki ve toplama noktalarımızdaki kuyrukları tüm dünya izledi. 2024'te Başkanlığa aday olmak hayatımın en önemli siyasi kararıdır. Niyetlerimden geri adım atmıyorum. MSK'nın reddine Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi'nde itiraz edeceğim" ifadelerini kullandı. 

⚡️В ЦИК рекомендовали отказать в регистрации моей кандидатуры на пост Президента РФ. Я не согласен с рекомендациями представителей Центризбиркома. Я собрал более 200 тысяч подписей по всей России. Мы проводили сбор открыто и честно — за очередями в наши штабы и пункты сбора… pic.twitter.com/rAMeqsoOuz

— Борис Надеждин (@Borbornad) February 8, 2024

NADEZHDİN, UKRAYNA'YA KARŞI BAŞLATILAN SALDIRILARI ELEŞTİRMİŞTİ

Nadezhdin, daha önce Putin'in emriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı saldırı başlatılmasına eleştiri getirmişti. Seçimlere aday olanların isimleri nihai olarak 10 Şubat 2024 tarihinde duyurulacak. Halihazırda devlet başkanlığı yürüten Putin'in yeniden göreve seçilirse 2030'a kadar devlet başkanı olacak.