Putin Kuzey Kore ve Vietnam'a niçin gidiyor?

Ekonomik açıdan sıkışan Putin'in, karşılıklı yerleşim sorununun çözümü ve turist akışının hızlandırılması için Kuzey Kore ve Vietnam'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 22:23
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, ekonomik yaptırımlarla yüz yüze geldi. Yaptırımların içinde boğulan Rusya, ekonomisini canlandımaya çalışıyor. Bu kapsamda Putin'in Kuzey Kore ve Vietnam'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

KARŞILIKLI YERLEŞİM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ VE TURİST AKIŞININ HIZLANDIRILMASI

Liberal anlayışta yayın yapan Rus gazetesi Vedomosti'ye konuşan bir Rus diplomat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşılıklı yerleşim sorununun çözümü ve turist akışının hızlandırılmasını ele almak amacıyla Kuzey Kore ve Vietnam'a gideceğini aktardı. Diplomat ayrıca Putin'in Vietnam ziyaretinin haziran ayı ortaları gibi erken bir tarihte ve büyük olasılıkla Kuzey Kore ziyaretinden hemen sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

RUSYA'NIN KUZEY KORE BÜYÜKELÇİSİ DOĞRULADI

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçisi Alexander Matsegora ise aynı gazeteye verdiği demeçte, Putin'in yakın zamanda Kuzey Kore ziyaretinin gerçekleşeceğini ve kendisinin şu anda aktif olarak hazırlandığını kaydederek, görüşme planını doğruladı.