Putin'i eleştiren Rus terörist İgor Girkin tutuklandı!

Son dönemde Kremlin yönetimini sık sık beceriksizlikle suçlayan, Donbas’taki Rusya yanlısı teröristlerin eski komutanı, "Strelkov" lakabıyla bilinen İgor Girkin bugün gözaltına alındı ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 19:46
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Savunma Bakanı Şoygu'ya yönelik eleştirileriyle tanınan, Donbas’taki Rusya yanlısı teröristlerin eski komutanı, eski FSB Albayı, "Strelkov" lakabıyla bilinen İgor Girkin bugün başkentte gözaltına alındı.

Moskova’da ikamet eden Girkin’in, saat 11.30 civarında evinde gözaltına alındığı bildirildi. Ön bilgilere göre Girkin, paralı asker şirketi Wagner Grubu'nun eski bir üyesi hakkında yaptığı şikayet üzerine gözaltına alındı. İnternet üzerinden halka açık olarak "aşırılıkçılık" çağrılarında bulunmakla suçlanan Girkin, öğleden sonra Moskova’daki Meşçanskiy Şehir Mahkemesine çıkarıldı.  Mahkeme, Girkin hakkında 2 ay tutuklama kararı aldı. Buna göre Rus terörist, 18 Eylül 2023'e kadar tutuklu kalacak.

PUTİN’İ ELEŞTİREN ESKİ FSB AJANI İGOR GİRKİN

Savaş yanlısı Rus milliyetçisi İgor Girkin, Moskova'nın, Ukrayna'da başlattığı topyekun savaş hakkında sık sık eleştiri getirmesiyle tanınıyor. İgor Strelkov adıyla da bilinen Girkin, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinde ve ardından Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı milisleri örgütlemesinde önemli bir rol oynamıştı.

Bu yılın başlarında siyasete atılacağını da açıklayan eski FSB görevlisi, sık sık Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu hakkında savaşı beceriksizce yürüttükleri yönünde demeçler veriyordu. Girkin, Rusya yönetimini bu konuda birçok kez eleştirmişti.

SAVAŞ SUÇLUSU RUS TERÖRİST İGOR GİRKİN'İN GÜNAH GALERİSİ!

Rus terörist İgor Girkin'in günah galerisi bunlarla da bitmiyor. Kasım 2022'de Hollanda'daki mahkeme, Girkin’i Donetsk bölgesinde 2014’te Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düşürülmesi davasında suçlu bularak ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. Girkin, 298 kişinin öldüğü MH17 faciasının baş aktörlerindendi.

İgor Girkin, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun savaşa katılacağını ileri sürmüştü. Bunun üzerine Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ekim 2022’de Strelkov lakabıyla bilinen İgor Girkin'i yakalayan kişiye 100 bin dolar ödül vereceğini açıklamıştı.