Putin: "Görüşme kaydını Senato ve Kongreye sunabiliriz"

Putin, Trump-Lavrov görüşmesi ses kaydını Senato ve Kongreye sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 17:42
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmenin ses kaydını ABD Senatosu ve Kongre’ye sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Açıklama, Trump'ın bu görüşmede devlet sırlarını Rusya'yla paylaşmakla suçlanmasının üzerine geldi.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile Rusya'nın Soçi kentinde düzenlediği basın toplantısı sırasında konuşan Putin, Trump'ın Rusya'ya herhangi bir sır vermediğini söyledi ve ABD'li siyasetçilerin içlerini rahatlatacaksa görüşmenin ses kaydını Senato ve Kongreye sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Bunun yanı sıra Putin, basın toplantısında söz konusu iddialarla dalga geçerek, "Eğer Lavrov bir takım gizli bilgileri alıp bana iletmediyse onunla da ayrıca konuşmam gerekir" dedi.

 155887

İki üst düzey ABD yetkilisi, bir müttefik devlet tarafından Rusya'yla paylaşılmaması kaydıyla ABD'ye verilen ve ABD'nin uçaklarda elektronik cihaz yasağı uygulamasına yol açan gizli bir istihbarat bilgisini Rusya ile paylaşmakla suçlamıştı.

Lavrov’la görüşmeye ilişkin iddialara Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Donald Trump ise şunları kaydetmişti: "Başkan olarak, Rusya ile, terörizm ve havayolu güvenliği konularındaki bilgileri, önceden duyurulmuş bir Beyaz Saray görüşmesinde paylaşmak istedim ki buna mutlak olarak hakkım var. İnsani sebeplerin yanı sıra, Rusya'nın DEAŞ ve terörizm konularındaki mücadelesinde de vites artırmasını sağlamak istedim."