Putin, Gazprom Başkanıyla Türk Akımı'nı görüştü

Gasprom Başkanı Miller, Türk Akımı'nın iki hattının 2019'da tamamlanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 11:52
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgaz şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller ile Türk Akımı projesini görüştü.

Yapılan görüşme esnasında Putin’e Türk Akımı projesi ile ilgili bilgi veren Miller, grafiğe göre iki hattın da inşaatının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türk Akımı’nda gereken araştırmalar ve inşaat için Türkiye’den gerekli izinlerin alındığını hatırlatan Miller, “Hükümetlerarası anlaşma gereği Karadeniz’in altından 31,5 milyar metreküp üretim kapasitesine sahip 2 boru hattı inşa edeceğiz. Grafiğe göre iki hat da 2019 yılının sonuna kadar inşa edilmeli” dedi.

“Tüm gelişmeler ışığında iki hattın da 2019 yılının sonuna kadar inşa edileceğini eminlikle söyleyebiliriz” diyen Miller, proje kapsamında inşa edilecek 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattın Türkiye pazarı için planlandığını, ikinci hattın ise Avrupa’daki müşterilere doğalgaz taşımasının öngörüldüğünü belirtti.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde Türkiye ve Rusya arasındaki hükümetlerarası anlaşma 10 Ekim’de İstanbul’da imzalanmıştı. Proje, Ukrayna'yı devreden çıkarırken, Türkiye'nin Rusya'da doğalgaz bağımlılığını daha da arttırıyor.