Putin, Boris Johnson'ı füzeyle tehdit etmiş!

Birleşik Krallık'ın eski Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 11:36
https://www.qha.com.tr/

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Şubat 2022'de Rus lider Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde tehdit edildiğini vurguladı. Johnson, "Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer' gibi bir şey dedi" ifadelerini kullandı.

Boris Johnson, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya en çok destek veren liderlerden biriydi. Putin idaresindeki Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın ana karasına yönelik saldırı başlatmasıyla dünya ülkelerinin gündemini değiştirdi. 

PUTİN, BORİS JOHNSON'I TEHDİT ETTİ

Johnson, BBC'ye verdiği röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Şubat 2022'de çok uzun bir  telefon konuşması yaptıklarını söyledi. Johnson, görüşmede Ukrayna'ya savaş başlatması halinde Batı yaptırımlarına ve Rusya sınırında daha fazla NATO askerine maruz kalacağını dile getirdi. Johnson, Rusya'nın savaşı başlatmaması için Ukrayna'nın NATO'ya katılmayacağını söyleyerek Putin'i caydırmaya çalıştığını açıkladı.

Ayrıca Putin'in kendisini tehdit ettiğini vurgulayan Johnson, "Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer' gibi bir şey dedi" ifadelerini kullandı.

Johnson, "Ama bence rahat olduğunu hissettiren ses tonundan, kayıtsız bir hava takınmasından, onu müzakereye ikna etme girişimlerime karşılık veriyordu" yorumunu yaptı.