Putin, Berlin'de 'kanlı' oyuncaklarla karşılandı

Berlin'e gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Halep'i bombalamasını durdurmasını talep eden eylemciler karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 20:33
https://www.qha.com.tr/

Bugün 19 Ekim'de, Almanya’nın başkenti Berlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılımıyla yapılacak olan Normandiya Dörtlüsü buluşması öncesi aktivistler onlarca ‘kana bulanmış’ oyuncak ayıcığın kullanıldığı bir eylem düzenledi.

Bz-Berlin’in haberine göre aktivistler kırmızı boyaya bulanmış ve pansuman yapılmış oyuncak ayıcıkları, Almanya Parlamentosu binası önüne yerleştirdiler. Oyuncakların Suriye savaşı sırasında hayatını kaybeden çocukları sembolize ettiği ifade edildi.

Eylemciler böylece Suriye savaşına dikkat çekmeye çalışarak Halep'te çocukların bombalanmasına sor verilmesini talep ettiler.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'nın doğusundaki krize çözüm bulmak amacıyla Normandiya formatında Almanya'nın başkenti Berlin'deki zirve toplantısında bir araya geldiler.

Yaklaşık yarım saat gecikmeyle başlayan zirvede, Minsk Antlaşması'nın uygulanmasında gelinen durumun ve bundan sonra atılacak adımların ele alınacağı belirtildi. Toplantı kapsamında liderlerin Suriye'deki durumu da ele alması bekleniyor.