Polonya ulusal güvenlik nedeniyle Belaruslulara oturma izni vermeyecek

Polonya hükûmeti, ulusal güvenlik sorunu nedeniyle Belarus vatandaşlarına oturma izni vermeyecek. Polonya bu zamana kadar 535 Belarus vatandaşının başvurusunu reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:24
https://www.qha.com.tr/

Polonya, ülkedeki ulusal güvenlik sorunu nedeniyle Belarus vatandaşlarının oturma iznini kabul etmiyor. 2023 yılında 27 vatandaşa oturma izni vermeyen Polonya hükûmeti, toplamda 535 vatandaşın oturma iznini reddetti. Yabancılar Bürosu Basın Sekreteri Jakub Dudyak, oturma izni verilmeyen yabancıların geçeceği süreci paylaştı.

OTURMA İZNİ OLMAYAN BELARUS VATANDAŞLARI SINIR DIŞI EDİLECEK

Buna göre oturma izni verilmeyen Belarus vatandaşlarının 30 gün içinde Polonya'yı terk etmesi gerekmekte. Bu süre zarfında ülkeden ayrılmayan vatandaşlara yönelik olarak sınır dışı edilme prosedürü başlayacak. 

Belarus, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı başlatan Rusya'nın en sadık müttefiki konumunda. Belarus, Ukraynalı çocukların kaçırılmasına yardım etmekle birlikte ayrıca Rus paralı asker şirketi Wagner'in içinde savaşan çok sayıda Belaruslu askerler tehdit oluşturmakta. Bu doğrultuda Andrzej Duda yönetimindeki Polonya, ulusal güvenlik çıkarlarını korumak için oturma izni konusunda yeni bir karar aldı.