Polonya, Putin'in tehdidi üzerine Rusya'nın Varşova Büyükelçisini çağırdı

Polonya, Putin'in tehdidi üzerine Rusya'nın Varşova Büyükelçisini çağırdı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, "Stalin, yüz binlerce Polonyalının ölümünden sorumlu bir savaş suçlusuydu. Tarihsel gerçek şüphe götürmez” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 20:50
https://www.qha.com.tr/

Polonya Dışişleri Bakanlığı, 21 Temmuz 2023 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emperyalist hedeflerini meşru göstermek için Polonya’yı tehdit etmesinin ardından, Rusya’nın Varşova Büyükelçisi’ni çağırdı.

POLONYA BAŞBAKANI, PUTİN’E TEPKİ GÖSTERDİ

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski, Polonya Haber Ajansına (PAP) verdiği demeçte, "Rusya’nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreyev Dışişleri Bakanlığına geldi. Görüşme saat 10.00'da başladı ve kısa sürdü" dedi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise, 21 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından, "Stalin, yüz binlerce Polonyalı'nın ölümünden sorumlu bir savaş suçlusuydu. Tarihsel gerçek şüphe götürmez” açıklamasını yaptı.

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, POLONYA'YI TEHDİT ETTİ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen Rusya Güvenlik Konseyi kapsamında gerçekleşen çevrim içi toplantıda, "Bugünkü Polonya'nın Batı toprakları, Stalin'in Polonyalılara bir armağanıdır. Varşova'daki dostlarımız unutmuş, bunu onlara hatırlatacağız" demişti.

PUTİN, KENDİSİ DIŞINDA HERKESİ İŞGALCİ OLARAK GÖRÜYOR!

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Polonya'nın bağımsızlığı, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra esas olarak SSCB sayesinde yeniden sağlandı” ifadelerini kullanmıştı. Rusya'nın savaş suçlusu lideri, Polonya’nın Ukrayna’ya müdahale etmesinin arka planında toprak talebi olduğunu öne sürmüştü. Bu suçlamalarla yetinmeyen Rusya devlet başkanı, Polonya’nın Belarus’tan da toprak almaya çalıştığını iddia etmişti.