Polonya hava sahasını ihlal eden Rusya’ya NATO’dan tepki!

NATO, 26 Ağustos 2024 tarihinde Polonya'nın hava sahasını ihlal eden Rus insansız hava aracına (İHA) ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 13:14
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, dün Ukrayna’ya geniş çaplı yoğun hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar gerçekleşirken Rusya, Polonya hava sahasını ihlal etti. Polonya ordusu, ülkenin hava sahasına Rus İHA’sının girdiğini tespit ederken daha sonra radarda kaybolduğunu bildirdi.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansının (AA) 27 Ağustos tarihli haberinde, NATO'dan AA muhabirine yapılan yazılı açıklama yer aldı.

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah konuya ilişkin "Polonya, dün Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sırasında muhtemelen bir İHA'nın hava sahasına girdiğini bildirdi. Ukraynalı sivillere ve sivil altyapıya yönelik devam eden bu saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

BU EYLEMLER SORUMSUZCA VE POTANSİYEL OLARAK TEHLİKELİ

Daha önce de NATO ülkelerinin topraklarında birkaç kez Rus İHA'larının parçaları ve füzelerinin tespit edildiğini söyleyen Dakhlallah, "Rusya'nın müttefiklere karşı kasıtlı bir saldırı düzenlediğini gösteren hiçbir bilgimiz olmasa da, bu eylemler sorumsuzca ve potansiyel olarak tehlikeli." dedi.

Ayrıca Dakhlallah, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırısına karşılık NATO'nun Polonya da dahil olmak üzere doğu kanadındaki varlığını önemli ölçüde artırdığını belirtti.

ZELENSKIY: RUSYA, UKRAYNA'YI 100’DEN FAZLA FÜZE VE YAKLAŞIK 100 ADET SİHA İLE VURDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 26 Ağustos’ta Rusya’nın Ukrayna'ya karşı en büyük hava saldırısını gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Zelenskıy, Rus ordusunun saldırıda 100’den fazla farklı tip füze ve yaklaşık 100 adet Şahid tipi kamikaze silahlı insansız hava aracını (SİHA) kullandığını ifade etmişti.