Polonya Dışişleri: Batı ülkeleri Kırım'ı unutmamalı

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 15:20
https://www.qha.com.tr/

Polonya Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna, Batı ülkelerinin, Rusya’nın arka plana itmeye çalıştığı Kırım hakkında unutmaması gerektiğini ifade etti.

Rusya’nın Donbas’taki saldırısıyla Kırım’ın ilhakını arka plana atmaya çalıştığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Grzegorz Schetyna, Gazeta Wyborcza sitesine verdiği demeçte, “Donbas’taki “seçimlere” dikkat çekerek ve kamuoyunun dikkatini Donbas’taki olaylar etrafında toplayarak Moskova, Kırım konusunu ustaca tartışma dışına atıyor. Bugün toplum, Donbas’la ilgileniyor, Kırım ise gölgede kalıyor, bu kabul edilmemeli” dedi.

Varşova’nın Rusya’ya karşı yaptırımlar konusunda Avrupa Birliği’yle hemfikir olmasının bir başarı olduğunu dile getiren Schetyna, “Dışişleri Bakanları Konseyi’nin Lüksemburg’da yapılan son toplantısında “Rusya’ya karşı yaptırımların gözden geçirilmesi” maddesi ele alındığında, bakanlar oybirliğiyle, burada ele alınacak bir şeyin olmadığını, Rusya’ya karşı yaptırımların iptal edilmesi için hiçbir koşulun olmadığını söyledi. Herkes, bir sonuç elde etmek için yaptırımların ciddi olması konusunda hemfikir” diye kaydetti.

Varşova’nın Kiev’i değişim yolunda desteklediğini ve bunun Rusya’ya karşı bir davranış olmadığını ifade eden, Schetyna, “Öznelliği ve Avrupa hayallerini gerçekleştiren egemen, güçlü ve demokratik Ukrayna’yı görmek istiyoruz. Polonya’nın Ukrayna’nın desteğiyle Rusya’ya zarar getirmek, onunla ilişkileri bozmak ve nüfuz alanını elinden almak istediği düşünmüyorum” dedi.