Polonya Dışişleri Bakanı: Günümüz Rusya'sıyla barış sağlamak imkansız

Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, işgalci Rusya’nın saldırganlığına güçle cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 18:04
https://www.qha.com.tr/

Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, saldırganlıktan yararlanmak isteyen Rusya ile halihazırda barışın sağlanmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Visegrad Insight medya platformuna konuşan Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temelini oluşturan Helsinki Nihai Senedi'ni 1975 yılında imzalayan Komünist bloğun insan haklarına saygı duymayı, Batı ise barış anlaşmasıyla bitmeyen İkinci Dünya Savaşı sonucunda oluşturulan sınırları tanımayı taahhüt ettiğini belirterek, “Modern Rusya, çok daha otoriter bir rejim getirdiği ve Brejnev dönemine göre daha fazla siyasi tutsağa sahip olduğu için bu yükümlülüklerin her ikisini de ihlal etti. Aynı zamanda sınırları zorla değiştirmeye başladı.” değerlendirmesinde bulundu.

AGİT'in Rusya'nın katılımıyla Avrupa'da güvenliği istikrara kavuşturma girişimi olduğunu kaydeden Sikorski, öte yandan Rusya’nın aslında kendi inisiyatifiyle kurulan Birleşmiş Milletler (BM) ve AGİT Şartlarını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Polonya Dışişleri Bakanı, “Tüm bunlar bizi şu sonuca götürüyor; günümüz Rusya'sıyla barışın sağlanamayacağı, çünkü Rusya şu an saldırganlıktan çıkar sağlamak istiyor. Bu nedenle buna eylemle değil, güçle karşılık vermek gerekiyor.” dedi.