Polonya'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu

Polonya'nın Lublin kasabasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı düşünülen 250 kilogramlık patlamamış bir bomba tespit edildi. Bölgeden 14 bin kişi tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 12:36
https://www.qha.com.tr/

İkinci Dünya Savaşı, birçok bölgede izini hala koruyor.  Polonya'nın Lublin kasabasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı düşünülen patlamamış bir bomba tespit edildi. İnşaat işçilerinin bulduğu 250 kilogramlık bombanın tehlike yaratması ihtimaline karşı bölge sakinleri için güvenlik tedbirleri alındı. Vatandaşların evlerindeki gaz, su ve elektriği kesmeleri, pencere ve kapıları kapatmaları ve bununla birlite bölgeyi terk etmeleri istendi. 

14 BİN KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Operasyon esnasında polisin, şehir ulaşım birimi ve askerlerin, bölgede aldığı can güvenliği tedbirleri kapsamında 14 bin kişi tahliye edildi. Uzmanlar, güvenlik sorununu çözdükten sonra bölgedeki patlamamış bombayı imha etti.

Bombanın, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalıp kalmadığı konusunda yakından inceleme başlatıldı. Bombanın bulunduğu alan, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçak fabrikası ve havaalanı olarak kullanılıyordu.