Paris'i kana bulayan zanlı 'susma hakkını' kullandı

Fransa’nın başkenti Paris’de terör saldırısı düzenleyen ve katliamın hayatta olan tek zanlısı Salah Abdüsselam, çıkarıldığı mahkemede ‘’susma hakkını’’ kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 14:49
https://www.qha.com.tr/

Kasım 2015'teki Paris terör saldırısının faili Abdüsselam, Brüksel’de yakalandıktan sonra Fransa’nın talebi ile iade edilerek mahkemeye çıkartıldı. Abdüsselam’ın avukatı Frank Berton, müvekkilinin yaklaşık bir saat süren oturumda hakimin sorularını yanıtlamadığını ve ‘’susma hakkını’’ kullandığını ifade ederek, "Bugün soruları yanıtlamadı, daha sonraki bir tarihte soruları yanıtlayacağını söyledi’’ dedi.

Brüksel’deki sorgusunda Fransa’ya iade edilmesi halinde Fransız yargısıyla işbirliği yapacağını belirten Abdüsselam, 18 Mart’ta Brüksel’de Belçika polisinin düzenlediği operasyonla ele geçirilmişti.

Hatırlanacağı üzere 13 Kasım 2015'te Fransa'nın başkenti Paris'te birçok farklı bölgede silahlı saldırı meydana gelmiş 153 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırılarda en çok can kaybı Bataclan konser salonunda meydana gelmiş, bir heavy-metal konseri sırasında silahlı kişiler etrafa ateş açmıştı. Ardından da rehinelerin tek tek öldürüldüğü haberleri gelmeye başlamış, konser salonuna operasyon düzenleyen polis, 3 teröristi ölü ele geçirmişti. Sonradan bu konser salonunda onlarca insanın öldürüldüğü bildirilmişti.

Paris'in 10. ve 11. bölgelerinde kimliği belirsiz kişilerce restoran ve eğlence yerlerinin yanı sıra bir stada da saldırı düzenlenmişti. 10. bölgede yer alan bir bar ve restoranın terasına kaleşnikof silahla düzenlenen başka bir saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, xiğer bir saldırı da Stade de France'ın yakınlarında meydana gelmişti. Almanya ve Fransa milli takımları arasında oynanan maç sırasında patlamalar yaşanırken maçı izleyen Cumhurbaşkanı François Hollande stattan ayrılmıştı.

Polis ekiplerince saldırganların yakalanması için bölgelerde çalışma başlatılırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınmıştı.

Saldırılardan hemen sonra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'te düzenlenen ve devam eden saldırıların ardından olağanüstü hal ilan ederek sınırların kapatılması emrini vermişti. Paris Belediyesi halka evden çıkmama uyarısı yaparken Paris'te 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.