Obama, Merkel'le görüşmeden sonra Ukrayna’ya silah vermekten vazgeçti

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 08:57
https://www.qha.com.tr/

Almanya’nın Washington Büyükelçisi Peter Wittig, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın daha bir ay önce Ukrayna’ya öldürücü silah göndermeme kararı aldığını açıkladı.

9 Mart Pazartesi günü Associated Press haber ajansına konuşan Wittig, söz konusu kararın, Obama’nın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme sonrası alındığını bildirdi.

Wittig, Obama’nın, ‘uzun zamandır devam eden diplomatik ve siyasi gayretlere zaman tanımak’ gerektiği konusunda Merkel ile fikir birliğine vardığını belirtti.

Associated Press, Rusya yanlısı teröristlerin Minsk anlaşmalarını ihlal etmesi nedeniyle ABD Kongre üyelerinin çoğunun, Ukrayna’ya savunma amaçlı silahları gönderme konusunda Barack Obama’ya baskı yaptığını hatırlattı. Bunun yanı sıra birçok Avrupa ülkesinin ise Ukrayna’ya silah sevkiyatının krizi daha da arttıracağı görüşünde olduğu ifade edildi.

Wittig, silah sevkiyatı konusunun hassas bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ve Rusya’nın buna tepki gösterip göstermeyeceğinin analiz edilmesi gerektiği fikrini dile getirdi.

ABD yönetimi ise, Wittig’in sözlerine yorum yapmadı.