Nevzorov: "Kırım Tatarları çok cesur ve kararlı"

Rusyalı siyasi uzman Nevzorov, Kırım Tatar halkı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:57
https://www.qha.com.tr/

Rusyalı siyasi uzman ve sosyo-politik konular işleyen yazar Aleksandr Nevzorov, işgalci Kırım Rus yönetiminin Kırım Tatarlarına uyguladığı baskıları yorumladı.

“Yönetim, bu insanları (Kırım Tatarlarını) öfkelendirmenin mümkün olmadığını anlamıyor. Aksi halde Çeçenler, Kırım Tatarları karşısında sakin melek gibi gözükecek” diyen Nevzorov, Kırım Tatarlarının birlik ve beraberlik içinde bulunan çok güçlü bir halk olduğunu kaydetti.

Kırım Tatarları ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunan Nevzorov, “Onları çok cesur ve kararlı insanlar olarak tanıyorum” diye konuştu.

Nevzorov, “Ayrıca (Rusya yönetimi tarafından) bir başka aptallığın daha yapıldığını unutmayın. Saldırının öncülüğünü sözde Kırım savcısı (Kırım Rus yönetimin sözde Savcısı Poklonskaya) üstleniyor. Kurmaca bir makam sahibinden emir ve direktif almak Kırım Tatarları için oldukça aşağılayıcı” dedi.

13 Nisan 2016 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın, “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini askıya alınması ile ilgili” kararı yayınladığı öğrenildi. “Aşırıcı (radikal) Faaliyetlere Karşı Mücadele İlgili” Federal Kanununun 9. ve 10. maddelerine atıfta bulunduğu belgede sözde savcı Poklonskaya, karar metninde Rus propagandasına uygun şekilde Kırım Tatarlarının özyönetim organını "sivil toplum kuruluşu" gibi göstermeye çalışarak, “Bir sivil toplum kuruluşunun hakları askıya alınıyor. Bu karar doğrultusunda ilgili kuruluşun tüm devlet veya belediye tarafından sunulmuş toplu iletişim araçlarını kullanması yasak, toplu etkinlik düzenlemesi, banka mevduatları kullanması ve herhangi bir faaliyette bulunması yasak. Kuruluşun herhangi bir propagandasının yapılması da yasak...” açıklamasında bulundu.