NATO, Rusya ile yapıcı ilişki kurmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 09:49
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Rusya ile yapıcı ilişki kurmak istediğini belirtti.

Jens Stoltenberg, “Rusya ile yapıcı ilişkiler kurma peşindeyiz. Fakat Rusya’nın saldırgan eylemleri bunu engelliyor. Bundan dolayı Rusya’yı, uluslararası hukuka ve uluslararası sorumluluklara saygı göstermeye çağırıyoruz” dedi.

Stoltenberg, “Cepheleşme döneminden uzaklaşmak istiyoruz. Rusya ile işbirliğine ve yapıcı ilişkilerin peşinde olmamız gerek” diye belirtti.

Daha önce Jens Stoltenberg, Avrupa hava sahasında Rus askeri uçakların hareketliliğinin artmasından dolayı NATO’nun gerekli tüm tedbirleri aldığını açıklamıştı. 17 Kasım Pazartesi günü Brüksel’de konuşan Stoltenberg, bu sene içinde NATO Hava Kuvvetleri'nin, yaklaşık 100 kere Rus savaş uçaklarının tacizini önlediğini bildirdi. Rusya’nın bu sene NATO ülkelerine yaptığı askeri taciz sayısının, geçen seneye göre üç kat arttığı bildirildi.

Jens Stoltenberg ayrıca, Donbas’ta ateşkesin bozulmasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu söyledi. Stoltenberg, “Putin, çatışmanın yeniden başlamasını sağladı. Son günlerde biz, Rusya’nın Ukrayna sınırından yine silah, zırhlı araç, ağır silah, tank ve roketleri gönderdiğini gördük. Devlet Başkanı Putin, ateşkes anlaşmasını ihlal etti ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yeniden taciz etti” dedi.