NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasında NATO Liderler Zirvesi öncesi bir görüşme gerçekleşti. Stoltenberg, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 8 Temmuz 2024'te gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 14:47
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Vaşington’da yapılacak NATO Zirvesi öncesinde 8 Temmuz 2024 tarihinde bir araya geldi.

Stoltenberg Austin'e NATO’ya olan bağlılığı ve Ukrayna konusundaki güçlü liderliği için teşekkür ederek, "Bu gerçekten bir fark yarattı ve hepimizin Ukrayna'ya eşi benzeri görülmemiş destek vermemizi sağladı." dedi. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınayan Stoltenberg, Zirve'de müttefiklerin NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteği daha da güçlendirecek kararlar alacaklarını belirtti.

Ayrıca Stoltenberg Zirve'de caydırıcılık ve savunma konularının da ele alınacağını ifade ederek "Müttefikler, herhangi bir saldırganı caydırmaya devam etmek için ihtiyaç duyduğumuz kuvvetlere, hazırlığa ve yeteneklere sahip olduğunu gösterecek. Müttefikler kendi paylarına düşen yükü taşımaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Görüşmede Austin, Stoltenberg'e, ABD Savunma Bakanlığının yabancı ülke vatandaşına verebileceği en yüksek ödül olan Üstün Kamu Hizmeti Madalyası'nı takdim etti.

NATO Zirvesi, 9-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleşecek.

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı saldırılarda 38 kişi hayatını kaybetti, 190 kişi ise yaralandı.