NATO doğruladı: Kuzey Kore askerleri Rusya'da!

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, bugün yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore askerlerinin Rusya'nın Kursk bölgesinde konuşlandırıldığını doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 17:26
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 28 Ekim 2024 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen bir basın toplantısında Kuzey Kore askerî birlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Sekreter Rutte, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'da olduğunu belirttiği açıklamasında, "Kuzey Kore bı̇rlı̇klerı̇nı̇n Rusya'ya gönderı̇ldı̇ğı̇nı̇ ve Kuzey Kore askerî bı̇rlı̇klerı̇nı̇n Kursk bölgesı̇ne konuşlandırıldığını doğrulayabı̇lı̇rı̇m." ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE BİRLİKLERİNİN RUSYA'YA KONUŞLANDIRILMASI, PUTİN'İN "ÇARESİZLİĞİNİN" BİR İŞARETİ!

Rutte, Kuzey Kore birliklerinin Rusya'ya konuşlandırılmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "çaresizliğinin" bir işareti olduğunu söyledi. Kuzey Kore ve Rusya arasında artan müttefik ilişkilerinin hem Hint-Pasifik hem de Avrupa-Atlantik güvenliği için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Rutte, NATO'nun Rusya ve Kuzey Kore'ye bu eylemlerin durdurulması çağrısında bulunduğunu belirtti.

UKRAYNA ASKERÎ İSTİHBARAT SERVİSİ BİLDİRMİŞTİ

Ukrayna Askerî İstihbarat Servisi, 25 Ekim 2024 tarihinde 500'ü subay ve 3'ü general olmak üzere yaklaşık 12 bin Kuzey Kore askerinin Rusya'da konuşlanmış durumda olduğunu belirtmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Kuzey Koreli askerlerin 23 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna güçlerinin ağustos ayında büyük bir sınır ötesi operasyon düzenlediği Rusya'nın sınır bölgesindeki Kursk'ta görüldüğünü kaydetmişti. 

Ukraynalı yetkililer, askerlerin ülkenin doğusundaki 5 askerî bölgesinde eğitim aldığını belirtmişti. Açıklamada, "Doğu Rusya'nın eğitim alanlarında eğitilen Kuzey Kore'nin ilk askerî birimleri, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın savaş bölgesine çoktan ulaştı. Bunların, özellikle 23 Ekim 2024'te Rusya Federasyonu'nda Kursk bölgesinde ortaya çıktığı kaydedildi." ifadeleri kullanılmıştı.

PUTİN, KUZEY KORE ASKERLERİNİN RUS TOPRAKLARINDA OLDUĞUNU İNKÂR ETMEYİ BIRAKTI!

Kremlin tarafından yapılan açıklamalarda Kuzey Kore askerlerinin Rusya'da olduğu yalanlanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 24 Ekim 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamada bu durumu inkâr etmeyi bırakmıştı. Putin, bir gazeteci tarafından sorulan Kuzey Kore birliklerinin hareketlerini gösteren uydu görüntüleri hakkındaki sorusunu yanıtlamış, "Görüntüler ciddi bir şeydir. Eğer fotoğraflar varsa o zaman bir şeyleri yansıtıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.