Myanmar’da Çinli organize suç örgütüne operasyon!

Myanmar’da organize suç örgütüne mensup olduğu belirlenen bin 200'den fazla Çinlinin, siber suçlar ve çevrim içi dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 15:01
https://www.qha.com.tr/

Myanmar’da 1200'ün üzerinde Çinli siber suçlu, siber suçlara ve çevrim içi dolandırıcılık fiillerine karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. South China Morning Post'un 10 Eylül 2023 tarihinde aktardığına göre; ülkenin en büyük ve en güçlü etnik azınlık gruplarından birisi olan Birleşik Wa Eyalet Ordusu (UWSA), birden fazla siber suça karıştıkları gerekçesiyle bin 200'ün üzerinde Çin vatandaşını gözaltına aldı.

DOLANDIRICILAR ÇİN POLİSİNE TESLİM EDİLDİ

UWSA'da görevli olan Nyi Rang adlı şahsın medyaya yaptığı açıklamada, Çinlilerin Shan eyaletinin doğusunda UWSA tarafından kontrol edilen bölgede gözaltına alındığını kaydetti. Nyi Rang ayrıca gözaltına alınan kişilerin, UWSA yönetimindeki bölgenin başkenti olan Panghsang’daki sınır kapısında Çin polisine teslim edildiğini aktardı.

GÜNEY ASYA ÜLKELERİNDE ÖNEMLİ BİR SORUN: ÇİNLİ HACKERLAR!

Çin'in devlet haber ajansı Xinhua ise, Çin Kamu Güvenliği Bakanlığına atıfta bulunarak; Myanmar'da gözaltına alınan Çinli hacker ve dolandırıcı sayısının bin 200'den fazla olduğunu bildirdi. Çin vatandaşlarından oluşan organize suç örgütü, pek çok Güney Asya ülkelerinde önemli bir sorun haline geldi.