Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Bakan Çavuşoğlu ile görüştü

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 15:09
https://www.qha.com.tr/

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Ekim'de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Avrupalı vekillere hitap edip sorularını yanıtladı. 

Strazburg'da bir dizi temasta da bulunan Çavuşoğlu, Kırım Tatarları'nın efsanevi lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ile de görüştü. Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın durumu, Türkiye'nin verdiği destek ve Kırım Tatarlarının sorunlarının ele alındığı görüşmede, Türk basınındaki son skandal da ele alındı.

Hürriyet ve Sabah gazetelerinin Kırım'ı Rus toprağı olarak gösterdiğini ve bundan Kırım Tatarları adına rahatsız olduğunu Bakan Çavuşoğlu'na ileten Kırımoğlu, bunun işgali tanımak anlamına geleceğini söyledi. Çavuşoğlu ise Türkiye'de basın özgürlüğü olduğunu, hükümetin doğrudan müdahale etmeyi doğru bulmadığını, ancak hükümetin Kırım konusunda tavrının net olup işgali tanımadığını aktardı. Bakan Çavuşoğlu, doğrudan müdahale etmeyeceklerini ancak sözkonusu haberlerin bilgi eksikliği nedeniyle yapılmış olma ihtimali olduğunu, bilgilendirme yapılması için kesin talimat vereceğini de söyledi. 

Hürriyet ve Sabah gazetelerinin haberlerinde Kırım'ı Rus toprağı olarak göstermesi yurt çapında büyük tepki çekmişti.