Milli Güvenlik Kurulunda gündem Suriye, Karabağ ve Ukrayna-Rusya Savaşı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde; Suriye, Karabağ Antiterör Operasyonu ve Ukrayna-Rusya Savaşı öne çıkan başlıklar arasında yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 09:45
https://www.qha.com.tr/

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında terörle mücadele ve dış politika gündemiyle toplanacak. Geçen Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Metin Gürak da ilk kez kurulda olacak.

GÜNDEM SURİYE, KARABAĞ VE UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Sınır ötesi ve yurt içinde devam eden terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere Suriye'deki gelişmeler gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alacak.

Öte yandan, küresel ve bölgesel dış politika maddeleri toplantıda ele alınacak. Azerbaycan'ın icra ettiği Karabağ Antiterör Operasyonu ve Rusya'nın Ukrayna'da devam eden işgal girişimi ve saldırıları MGK'da değerlendirilecek.

GENELKURMAY BAŞKANI VE ASKERİ KOMUTA KADEMESİ TOPLANTIYA İLK KEZ KATILIYOR

Diğer yandan, bu MGK'nın askeri kanadında ilk kez katılacak isimler gündem oldu. Milli Güvenlik Kurulu toplantısına; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıya ilk kez katılacak.