Miçotakis'ten şok açıklama: Kıbrıs'ta iki devletli çözüm kabul edilemez!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Kıbrıs'ta iki devletli çözümün kabul edilemeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 12:21
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, katılım sağladığı 79'uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda konuştu.

Konuşmasında Atina'nın Ada'daki sorunun çözümünün "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin; siyasi eşitlik, tek uluslararası temsiliyet, tek egemenlik, tek vatandaşlıkla, iki kesimli iki toplumlu federasyona dönüşmesi" olduğunu ve Türklerin sunduğu iki devletli çözümün kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Miçotakis konuşmasında "Ankara ve Kıbrıslı Türkler tarafından savunulan iki devletli çözüm kabul edilemez ve kabul edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'Nİ MASAYA ÇAĞIRDI!

Miçotakis, bir çözüm bulmak amacıyla kurulacak olan diyaloglara bağlı olduğunu ve güven duyduğunu ifade etti. Bu bağlamda Yunanistan'ın, BM Genel Sekreterinin müzakerelerin yeniden başlatılması yönündeki çabalarına da tam destek verdiğini vurguladı. Ayrıca Miçotakis, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) adil ve sürdürülebilir bir barış için görüşmelere çağırdıklarını açıkladı. Miçotakis, şu  ifadeleri kullandı:

 Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumunu müzakere masasına gelmeye, en azından karşılıklı güveni geliştirmeye ve karşılıklı olarak kabul edilebilir, adil ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşmak için samimi bir şekilde görüşmeye çağırıyoruz.

TÜRKİYE GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIYOR İDDİASI!

Ayrıca Miçotakis, gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine de değindi. Bu faaliyetleri "yasa dışı" olarak nitelendiren Başbakan, Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, BM'nin müzakereleri tekrar başlatma çabasını sabote ettiğini ve Doğu Akdeniz'de gerginliği tırmandırdığını öne sürdü.