"Merkel'in zayıf zaferi, endişelerimizdeki haklılığı ispatlıyor"

Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski, Almanya'da Merkel'in muhafazakâr bloğunun zayıf bir zafer kazandığı federal seçimlerin, Berlin'in, Doğu üyelerinin endişelerini dikkate alması gerektiğini ispatladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 21:36
https://www.qha.com.tr/

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Avrupa Birliği (AB) bütünleşmesine dair heveslerini yakından takip eden Doğu Avrupalı üye ülkelerin aşırı sağcı politikacıları, Merkel'in son seçimlerdeki zayıf zaferinin, kendi endişelerindeki haklılıklarını ispatladığını iddia ediyor.

159920

Polonya ve Macaristan'daki AB karşıtı hükümetler, Merkel'in göçmen konusundaki açık kapı politikasını uzun süredir yüksek sesle eleştirmekteydi. Yine söz konusu hükümetler, Brüksel'deki kurumlara daha fazla güç verilmesini amaçlayan AB reformlarına da oldukça büyük muhalefet gösteriyorlar. Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Almanya'da 24 Eylül'de gerçekleştirilen ve Merkel'in muhafazakâr bloğunun 1949 yılından beri en düşük oyu alarak zayıf bir zafer kazandığı federal seçimlerin, Berlin'in AB'nin Doğu üyelerinin endişelerini dikkate alması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Waszczykowski bir gazeteye verdiği demeçte, "Merkel artık Avrupa Birliği'nin bütünlüğünü korumaya odaklanmak zorundadır. Ayrıca o, yeni müttefikler aramak zorunda kalacak ki bu da Polonya diplomasisi için yeni manevra alanları açıyor. Bugünlerde birlik içerisinde federasyonlaşmaya izin verecek bir iklim yok ve yakın zamanda da olmayacak. " ifadelerini kullandı.