Macron'dan Ukrayna'ya Mirage savaş uçağı sözü!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın ziyareti sonrası Kıyiv'e Mirage 2000-5 savaş uçağı sevk edileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 10:42
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak yürütmüş olduğu topyekûn saldırılar ile işgal girişiminin 3. yılında, bir kez daha harekete geçen müttefik ülke Fransa, Kıyiv'e askerî destek sağlacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) Paris ziyaretinden hemen sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 6 Haziran 2024 tarihinde Fransız basını France 2 ve Tf1'e verdiği röportajda Kıyiv'e Mirage 2000-5 savaş uçağı sevk edeceğini duyurdu. 

UKRAYNALI PİLOTLARA BU YIL EĞİTİM VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Macron söz konusu sevkiyatın yıl sonuna kadar sağlanacağını ifadelerine ekledi. Mirage savaş uçaklarından kaç adet gönderileceğini belirtmeyen Macron, "Diğer ortaklarla koalisyon kuracağız" dedi. Ayrıca Macron, Ukraynalı pilotlara birkaç ay içinde uçağın kullanımı ile ilgili eğitim verileceğini bildirdi. Macron, "Bu uçaklar, Ukrayna'nın toprağını, hava sahasını Rus saldırılarına karşı korumasına olanak sağlayacak" ifadesine yer verdi.

Mirage savaş uçağını kullanan ülkeler arasında Yunanistan, Hindistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya yer alıyor.