Lukaşenko: Rus nükleer silahları Belarus'a teslim edildi

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus nükleer silahlarının, Belarus'a teslim edilmesi sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 12:54
https://www.qha.com.tr/

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'a teslim edilmesi planlanan Rus nükleer silahlarının tamamının ülkeye ulaştığını duyurdu.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın St. Petersburg kentinde 25 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Zirvesi'ne katıldı. Zirveden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukaşenko, Rus nükleer silahlarının tamamının teslim edildiğini belirterek, "Daha önce teslimat sürecinin sona geldiğini açıklamıştım. Eylül veya ekim aylarında. Son teslimat ekimin başında yapıldı. Her şey yerinde ve iyi durumda" dedi.

RUSYA, BELARUS’A NÜKLEER SİLAH YERLEŞTİRDİ

Rusya ve Belarus savunma bakanları, Mayıs 2023’te Rus taktik nükleer silahlarının, Belarus sınırında konuşlandırılmasına yönelik bir belge imzalamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise 16 Haziran 2023'te ilk nükleer savaş başlıklarının Belarus topraklarına teslim edildiğini duyurmuştu.