Lukaşenko, nükleer silah tehdidini yineledi!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'dan alınan taktik nükleer silahların kullanılabileceği yönünde tehditlerini sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 13:25
https://www.qha.com.tr/

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk bölgesindeki mühimmat tesisini ziyareti esnasında ülke sınırına konuşlandırılması planlanan nükleer silahlarla ilgili konuştu. Basın mensuplarına konuşan Lukaşenko, taktik nükleer silahların yalnızca "Belarus'a karşı saldırı yapıldığında" kullanılacağını öne sürdü.

LUKAŞENKO'DAN NÜKLEER TEHDİT

Lukaşenko, "Bu neden gerekli? Bazıları artık Belarus topraklarına ayak basmasın diye. Bu silahlar yalnızca Belarus'a yönelik bir saldırıya karşı kullanılabilir. Cevap anında verilecektir. Bunu daha önce birkaç kez söylemiştim" dedi.

Silahların "caydırıcı" olduğunu belirten Lukaşenko, "Kimsenin böyle silahlara sahip bir ülkeyle savaşmak isteyeceğini sanmıyorum. Bunlar caydırıcı silahlardır. Tanrı korusun, modern zamanlarda bu silahların kullanımına ilişkin bir karar vermek zorunda kalabilirim. Ancak bize karşı bir saldırı olursa tereddüt etmeyeceğim" ifadeleriyle tehditlerini sürdürdü. 

NÜKLEER SİLAHLAR BELARUS SINIRINA KONUNŞLANDIRILACAK

Ayrıca Rossiya 1 televizyonuna konuşan Lukaşenko, "Rusya’dan roketler ve bombalar aldık. Bomba, Hiroşima ve Nagazaki’den üç kat daha şiddetli. Bir bomba üç kat daha şiddetli. Bu, neredeyse bir milyon kişi hemen ölecek demek. Tanrı bu silahı kullanmaktan korusun" açıklamasını yaptı. Lukaşenko taktik nükleer silahları alıp almadıkları sorusuna, “Henüz değil. Yavaş yavaş. Tüm silahları getirir getirmez Belarus’un geneline dağıtılacak” bilgisini paylaştı.

PUTİN: BLÖF YAPMIYORUZ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen aylarda bir televizyon programında Ukrayna'ya karşı taktik nükleer silah kullanılabileceğini bunun bir blöf olmadığını söylemişti. Putin'in açıklamalarının ardından Belarus sınırına taktik nükleer silah taşındı. Basında yer alan haberlere göre 6-7 Temmuz'da sınıra nükleer silahların yerleştirileceği belirtildi.