Lukaşenko'dan Polonya'ya Wagner tehdidi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün St.Petersburg kentinde bir araya geldi. Lukaşenko görüşmede, Belarus'ta bulunan Rus paralı asker grubu Wagner askerlerinden endişe duyduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 20:54
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde görüşen ikili, Rus paralı asker şirketi Wagner'in Belarus'taki son durumunu değerlendirdi.

LUKAŞENKO, WAGNER BİRLİKLERİNİN POLONYA'YA GİTMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Lukaşenko, Rusya'nın kriz yaşadığı paralı asker şirketi Wagner'in Belarus'a kaçtığını anımsatarak, buradaki paralı askerlerin Polonya'ya saldırmak istediğini belirtti. Lukaşenko, "Wagner paralı askerleri bizi strese sokmaya başladılar. 'Haydi Varşova ve Rzeszów'a bir geziye çıkalım!' diyerek Batı'ya gitmek istiyorlar" dedi.

PUTİN'DEN YENİ TEHDİT!

Rusya Devlet Başkanı Putin, terör devleti Rusya'nın müttefiki Belarus'a yapılan herhangi bir saldırının Rusya'ya karşı bir saldırı olarak kabul edeceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 21 Temmuz 2023 tarihinde televizyonda yaptığı açıklamada, "Belarus'a karşı saldırganlığı serbest bırakmak, Rusya Federasyonu'na karşı saldırganlık anlamına gelir. Elimizdeki tüm imkanlarla buna cevap vereceğiz” diyerek tehdidini sürdürdü. 

"KREMLİN'İN ACINASI LİDERİ POLONYA HAKKINDA YALAN SÖYLÜYOR"

Polonya'nın Özel Hizmetlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Stanislaw Zaryn, PAP haber ajansına verdiği demeçte, "Kremlin'in acınası lideri bir kez daha Polonya hakkında yalanları tekrarlıyor ve aynı zamanda Ukrayna'ya karşı savaş hakkındaki gerçeği de çarpıtmaya çalışıyor. Vladimir Putin, Polonya'ya karşı yanlış suçlamalar yaymak için yeniden tarihsel revizyonizmi kullanıyor" ifadelerini kullandı.

PUTİN, POLONYA'YI TEHDİT ETTİ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, emperyalist hedeflerini meşru göstermek için 21 Temmuz 2023'te Polonya’yı tehdit etmişti. Putin, Polonya'nın batısının Stalin tarafından hediye edildiğini öne sürdü. Rusya Güvenlik Konseyi kapsamında çevrim içi toplantı yapan Putin, "Bugünkü Polonya'nın Batı toprakları, Stalin'in Polonyalılara bir armağanıdır. Varşova'daki dostlarımız unutmuş, bunu onlara hatırlatacağız" dedi.